» Veilig handelen
Om het handelen van producten op Euromarktplaats zo veilig mogelijk te maken hebben wij een aantal tips voor u opgesteld om oplichting te voorkomen.
Wees altijd alert! Met de onderstaande tips proberen wij te voorkomen dat u wordt opgelicht.

Tips voor de koper
 • Mocht de adverteerder over een gratis e-mail adres beschikken zoals Yahoo, Hotmail, Gmail en andere gratis e-mail adressen, dan kunt u het beste vragen naar een vaste e-mailadres van de adverteerder( @home, tiscali, zonnet, planet). Het is namelijk zo dat gratis e-mailadressen anoniem en moeilijk te achterhalen zijn.
 • Vraag altijd naar de adresgegevens van de adverteerder en probeer deze altijd te controleren.
 • Vraag altijd ook naar een vaste telefoonnummer van de adverteerder. Mobiele nummers zijn anoniem en moeilijk te achterhalen. Controleer ook of het vaste telefoonnummer bij het door de adverteerder opgegeven adres hoort via www.detelefoongids.nl of de www.goudengids.nl.
 • Mocht u zaken doen met een bedrijf, probeer dan altijd de gegevens van het bedrijf te controleren. U kunt de adresgegevens van het bedrijf achterhalen via de website van de kamer van koophandel. Zo weet u 100% zeker dat het bedrijf waarmee u zaken doet daadwerkelijk ingeschreven staat in het Handelsregister.
 • Mocht u een adverteerder tegenkomen die een duur gewild product aanbiedt voor een extreem lage prijs. Dan zult u extra voorzichtig moeten zijn, want het is dan mogelijk dat u te maken hebt met een oplichter.
 • Probeer uzelf altijd zo goed mogelijk te informeren over het aan te schaffen product. Vraag altijd ook naar de eigenschappen van het product die niet beschreven staan in de advertentie.
 • Vertrouw geen Engelstalige advertenties. Vaak zijn dit advertenties die erg gebrekkig Engels bevatten. Verder is de structuur van de advertentie erg overdreven en onduidelijk en vaak wordt er in zulke advertenties ook verwezen naar het buitenland. Euromarktplaats.nl is alleen gericht op Nederland, dus mocht het zo zijn dat u een Engelstalig advertentie tegenkomt. Ga er dan alleen op in als u 100% zeker weet dat het betrouwbaar is.
 • Mocht het zo zijn dat de adverteerder wil dat u het volledige bedrag voor het product overboekt op haar/zijn rekening, voor ontvangst van het product. Probeer te onderhandelen of er geen andere manier is om zaken te doen. U kunt bijvoorbeeld vragen om een aanbetaling te doen en pas na het ontvangst van het product het resterende bedrag overmaakt.
 • Spreek altijd af op een vertrouwde locatie. Neem dan nooit het volledige bedrag mee. Pin het resterende bedrag na ontvangst van het product.
Tips voor de verkoper

 • Maak duidelijke afspraken over de verzendkosten en een eventuele transport verzekering.
 • Geef duidelijk aan wat de staat van het product is. Zodat er later geen problemen kunnen ontstaan.
 • Wees heel voorzichtig met betalingen uit het buitenland of via escrow service(Western Union, MoneyGram). Bij dit soort banken is het erg gemakkelijk om een account aan te maken met een vals identiteitsbewijs. Vervolgens zal het onmogelijk zijn om deze oplichters op te sporen.
 • Vermijd betalingen door middel van cheques. Het is mogelijk dat oplichters via het buitenland met een cheque geld op u rekening storten. Vaak is het zo dat deze cheques ongedekt zijn. De bank komt hier pas een aantal weken later achter. In de tussentijd heeft u waarschijnlijk het product al afgeleverd en bent u uw geld kwijt.
 • Bij het versturen van producten via post, kunt u ook kiezen voor aangetekend versturen. U heeft dan meer zekerheid, want u ontvangt een ontvangstbevestiging.
Euromarktplaats.nl mengt zich nooit in transacties die plaatsvinden tussen koper en verkoper. Mocht het zo zijn dat u een adverteerder tegenkomt op Euromarktplaats.nl die vermeldt dat de (ver)koop via Euromarktplaats.nl gaat, dan heeft u te maken met een oplichter. Euromarktplaats.nl brengt kopers en verkopers bijeen, maar is zelf niet betrokken bij de transactie.

Copyright © 2008 - 2013 Euromarktplaats.nl. Alle rechten voorbehouden.
Om euromarktplaats.nl goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ja, ik accepteer de cookies