Dagje uit in Amsterdam

2022-12-30
Susanna Monstering

Amsterdam is een van de meest opwindende steden om te verkennen in Europa. Met zijn pittoreske grachten, bruisend nachtleven en interessante geschiedenis zijn er talloze leuke dingen te doen voor bezoekers. Of je nu een local bent die op zoek is naar een dagje uit of van buiten Amsterdam komt en er een weekendje  van wil maken, Amsterdam heeft genoeg te bieden voor alle smaken en voorkeuren. Dit is een leuke dagindeling voor een dagje Amsterdam: 

Ochtend - Rondvaart en musea
Begin je dag met een rondvaart over de iconische grachten van Amsterdam en leer deze magische stad vanaf het water kennen. De tour neemt je mee langs veel van de bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Anne Frank Huis en de Dam. Duik dan in de kunstwereld door een bezoek te brengen aan een van de vele beroemde galerijen van Amsterdam - het Rijksmuseum is een uitstekende keuze!

Middag - Cruiseschepen kijken

Een origineel uitje: bekijk een groot cruiseschip in de haven van Amsterdam. De cruisehaven in Amsterdam ligt aan het prachtige IJ en biedt een prachtig uitzicht op zowel moderne als historische gebouwen. Vanaf hier kunnen passagiers genieten van een wandeling door de geplaveide straten met winkels en cafés of een boottocht maken door een van de vele grachten van Amsterdam. Maar ook jij kunt andersom juist genieten van het cruiseschip. Het is erg gaaf om te zien hoe zo'n schip uitvaart bijvoorbeeld. Bekijk op Cruisejager.nl de cruisekalender voor Amsterdam om te zien wanneer er grote schepen liggen.

Avond - Wandeling langs de grachten, restaurant en bars.

Breng de avond door in Amsterdam en ontdek waarom deze bruisende stad een van Europa's populairste bestemmingen is. Van de charmante grachten tot het bruisende nachtleven, Amsterdam biedt voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner, een levendig avondje uit of gewoon wat rustige bezienswaardigheden wilt bekijken, er is genoeg te doen in de Nederlandse hoofdstad in het donker.
Begin je avond met een romantische wandeling langs de historische grachten in het stadscentrum. Stop bij een van de restaurants aan het water en geniet van een lekker diner. Geniet vervolgens van livemuziek in één van de vele bars en pubs in de stad voordat je terugkeert naar je hotel of naar huis.

Nacht - Kies een bijzonder hotel

Wil je blijven overnachten in Amsterdam? Hotels in Amsterdam zijn er in alle soorten en maten; van luxueuze vijfsterrenaccommodaties tot eenvoudige bed & breakfasts met een eigenaardige charme. Van moderne, eigentijdse boutique hotels in het centrum van Amsterdam tot gebouwen in traditionele Nederlandse stijl met een klassieke inrichting, er is in Amsterdam voor elk wat wils. Op websites zoals Booking.com kun je veel hotels in Amsterdam vinden.

Meer lezen over een dagje Amsterdam
Op I Amsterdam, de officiele toeristenwebsite van Amsterdam, kun je nog veel meer informatie vinden voor je dagje Amsterdam!